SMJEŠTAJ

Ribarska kućica

Zminjak

Tradicionalno maleni prostor idealan je za parove, a posebno one koji uživaju u avanturama robinzonskog tipa… Na prostranoj terasi možete provesti ugodne trenutke koji će vam pružiti mnoštvo mira, tišine i smirenosti među mediteranskom vegetacijom.

Kućica je opremljena alternativnim izvorima energije koji omogućavaju udobnost modernog doma, ne narušavajući pri tome prirodni sklad s okolišem.

Kuća je smještena nekoliko metara od mora na otoku Zminjaku. Tradicionalno maleni prostor ribarske kuće omogućava udoban smještaj za dvoje, uz mogućnost korištenja dodatnog ležaja za obitelj s djetetom. Na prostranoj terasi možete provesti ugodne trenutke u dodiru s morem i mediteranskom vegetacijom.

Uz robinzonski doživljaj, osigurana je i potpuna udobnost: topla i hladna tekuća voda, električna rasvjeta te mogućnost priključenja električnih uređaja (12V i 220V). Kućica obuhvaća spavaću sobu, kuhinju opremljenu štednjakom i hladnjakom te kupaonicu s toaletom. Na raspolaganju vam je i lijepa terasa s roštiljem iza kućice te vanjskom kuhinjom i stolom za uživanje u vlastitim kulinarskim kreacijama, ali i čarobnom pogledu na okolicu.

Posebna pogodnost je i restoran Zminjak na otoku s autohtonom dalmatinskom kuhinjom.

Parkiralište za automobil je osigurano u mjestu Murter.

Prema Vašim željama, moguće je organizirati najam čamca kojim se za svega 10-tak minuta dolazi do mjesta Murter ili dostavu namirnica. U mjestu Murteru ćete pronaći sve što je potrebno za ugodan odmor (trgovine, banku, poštu, ambulantu, ljekarnu, benzinska postaju).

Parkiralište za automobil je osigurano u mjestu Murter.

Udaljenost od objekta

Otok Murter je dio šibenskog arhipelaga i najgušće je naseljen od svih jadranskih otoka. Njegovo najstarije naselje, također Murter, danas je ishodište najgušćeg i jednog od najpoznatijih sredozemnih arhipelaga – Kornata.

Geografski položaj Murtera je u blizini Šibenika (30 km), Biograda (30 km), Zadra (65 km) te svega 330 km od Zagreba.

Lokacija

Zminjak je maleni otok (v=33 m, d=850 m, š=590 m) ispred uvale Hramine na sjevorozapadnoj strani otoka Murtera. Njegov karakterističan zakrivljeni oblik zatvara veliku i zaštićenu uvalu Zmišćicu. Smješten je u blizini otoka Murtera i Kornata, na području sa sredozemnom klimom koju odlikuju topla ljeta i blage zime. Stoga je boravak ugodan već od svibnja pa sve do kraja rujna.

Povezanost

Otok Murter je povezan s kopnom pokretnim mostom koji se podiže (zatvoren je za cestovni promet) svaki dan u razdoblju od 15. svibnja do 15. rujna od 9:00 do 9:30 te od 17:00 do 17:30 sati. Stoga je dolazak najjednostavniji osobnim automobilom koristeći autocestu A1 Zagreb – Split izlaz Pirovac. Najbliži aerodromi nalaze se u blizini Zadra (65 km) i Splita (105 km).

Znamenitosti u blizini

U blizini su: nacionalni parkovi Kornati (posjeta brodom iz Murtera), Krka i Paklenica te park prirode Vransko jezero.
Do nacionalnog parka Plitvička jezera potrebno je oko 2 sata vožnje. Svakako preporučamo posjet sokolarskom centru u Dubravi kraj Šibenika te gradovima Zadar i Split.

PRIRODA

Galerija

uvala sa netaknutom prirodom u Sjevernoj Dalmaciji

You cannot copy content of this page